Sa oled siin

Riiki sisenemise nõuded

Kolmandate riikide kodanikelt, kes soovivad riigis viibida kuni kolm kuud kuue kuu jooksul, võidakse riiki sisenemisel küsida järgmisi tõendeid:

-             kehtiv reisidokument, mis kehtib vähemalt kolm kuud pärast reisi lõppemist;

-             tagasisõidupilet;

-             majutust tõendav dokument: hotellis peatumise korral hotellibroneering; eraisikust kutsuja juures peatumise korral vabas vormis info
              kutsuja ja reisi eesmärgi kohta (kutsuja nimi, aadress, telefoninumber, reisi kestus jms);

-             piisavad elatusvahendid nii kavatsetava viibimise ajaks kui ka tagasipöördumiseks oma päritoluriiki või sõiduks kolmandasse riiki;

-             reisikindlustus (kehtib kogu Schengeni alal, kindlustusvastutuse alammäär 30 000 eurot).

 

Üksnes viisa omamine ei anna automaatset õigust riiki siseneda. Piiril võidakse viisaomanikult küsida tagasisõidupileteid, hotellibroneeringut või küllakutsuja andmeid, reisikindlustust ja piisavate elatusvahendite tõendamist.

 

Viimati uuendatud: 6. Aprill 2016

Räägi kaasa
riigivalitsemises

Sul on võimalus esitada oma ettepanek või rääkida kaasa otsuste kujunemisel.

Eelnõude infosüsteem

Sul on võimalik jälgida, millised eelnõud on praegu töös ning soovi korral saad ka oma kommentaari esitada või osaleda avalikel konsultatsioonidel.

Osalusveeb

 

Osalusveebis osale.ee saad esitada valitsusele ideid ja ettepanekuid ning koguda allkirju oma idee toetuseks. Iga esitatud idee saab ka valitsuse poolse vastuse.